6 Haziran 2011 Pazartesi

MERCİMEKLİ BÜKME

AKŞEHİR'İN MEŞHUUUURRRRR BÜKMESİ mutlaka tatmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İçi için;
  • Yarım kilogram haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
  • Tuz,karabiber
Yağlamak için;
  • 1 paket margarin
  • 1 kepçe sıvıyağ
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Yapılışı

Talaş böreğinin malzemeleriyle yapımıyla herşeyi aynı tek farklı olan iç malzemesi ve şekil vermesidir.İç malzemesi için mercimeği kavrurup maydanozu ve baharatları ilave edip harmanlanacak.Şekil verirkende yine aynı şekilde 16 parçayı oklava ve merdane ile açıp harcı içine koyup iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz.Ben el açımı böreklerde bu hamuru daha çok tercih ediyorum çünkü çıtır çıtır oluyor herkesde çok beğeniyor.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. börek olsunda nasıl olursa olsun ellerine sağlık canım.Daha sık yazışmak dileğiyle
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...