6 Haziran 2011 Pazartesi

TİRİT ÇORBASI

Malzemeler
    Eminim pek çok yerde bu çorba farklı isimde ve farklı şekilde yapılıyordur.Buradaki tarif anneme aittir.Ben çok seviyorum umarım sizde beğenirsiniz.
  • 2 adet tavuk göğsü haşlanıp didilmiş
  • 1 fincan un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı
Derin bir tencerede tereyağ ve un kavrulur, içine salçalar ilave edilip çırpıcı ile çırparak azar azar suları ilave ediyoruz.Çorbanın suyu kaynayınca içine didilmiş tavuk ğöğsünü ve baharatlarını ilave ederiz.Ocağın altını kısıp 10-15 dk kadar daha pişirip altını kapatın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...