9 Haziran 2011 Perşembe

DİLBER DUDAĞI BÖREĞİ


Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 kepçe sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çaydanlık kapağı
İçi için;
  • 3 adet haşlanmış iri patates 
  • 1 baş soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 200 gr kıyma
  • Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri için;
  • 2 adet yumurta sarısı
Yapılışı
İlk olarak yağları,sirke ve suyu derin bir kapta karıştırıyoruz.Bir tane yufka alıp tezgahın üzerine seri üzerini sosla bolca yağlayın ve ikici yufkayı üstüne yayın aynı şekilde bolca yağlayın.Çaydanlık kapağı ile yuvarlaklar çıkartın.Önceden hazırlanmış patates,kıyma, soğan ve diğer malzemelerle hazırlanmış kavurmayı arasına koyup  ikiye katlayın ağzını bastırarak kapatın.Kalan yufkalarıda aynen bu şekilde yaparak tamamlayın. İsterseniz hemen pişirin yada bir gece dolapta bekletin daha çıtır ve lezzetli olur.Pişirmeden önce üzerlerine de yumurta sarısını sürün.180 derecede yağlı kağıt serili tepside üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...