6 Haziran 2011 Pazartesi

KAŞAR PEYNİRLİ PATLICAN KAYIĞI


Malzemeler
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 iri soğan ince ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak ince doğranmış
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 adet domates küp küp doğranmış
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için;
  • Ayçiçekyağı
Yapılışı
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.Kenarlardan 1cm bırakarak içini çıkartın,tuzlu suda 20 dk. dinlendirin.Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.Soğanı ve sarımsağı kavurun,salçayı ilave edip 1 dk daha kavurun.Kıymayı ilave edin pişirin,baharatları ekleyin.Kıymalı karışımı içine doldurun,üzerine kaşar peyniri serpiştirin.Domatesleri yağda kavurun kenarına  gezdirin.180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...