Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 1 baş soğan
- 500 gr ince ince kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım demet doğranmış maydanoz
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet haşlanmış küp doğranmış havuç
- Tuz.karabiber
- 1 paket margarin
- 1 kepçe sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Susam
İlk olarak hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup dinlenmeye bırakırız.İç için soğan kavrulur,et ilave edilir biraz daha kavrulur.Et suyunu salıp çekince havuç,bezelye,maydanoz ve baharatlar ilave edilip harmanlanır.Hamur önce dört parçaya bölünür.Tek tek ince açılır.Margarin ve sıvıyağ eritilir.Hamurlar yağlanır.İkisi bir,ikisi bir üst üste gelecek şekilde konulur.Dört tarafı uc uca gelecek şekilde kapatılır.Dolapta donana kadar bekletilir.Donunca küçük kareler kesilir.16 parça kare olur.Bunlarda küçük küçük açılır içlerine harç konulup bohça gibi kapatılır.Yoğurt ve yumurta sarısı karıştırılıp üzerlerine sürün ve susam ekeleyin.180 derecede kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...