4 Haziran 2011 Cumartesi

iÇLİ KÖFTE

YEMEĞE DOYAMAYACAĞINIZ BİR LEZZET OLDU MUTLAKA TATMANIZI TAVSİYE EDİYORUM
Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak
  • Kimyon,kuru fesleğen,tuz,karabiber,pul biber
İçi için;
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 2 orta boy ince ince doğranmış soğan
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz,nane,kimyon,karabiber
  • Kızartmak için  sıvıyağ
Yapılışı;

İlk olarak bulgur ve irmiğimizi kaynar suyla iyice karıştırıyoruz 5dk. kadar dinlendiriyoruz.Ardından yumurta,salçalar ,baharatlar ve sarımsağı da ilave ederek yoğuruyoruz ve  üzerini kapatıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz.Ne kadarçok dinlenirse şekil vermeside o kadar kolay ve çabuk oluyor.İç malzemesi için kıyma ile soğanı kavuruyoruz baharatları ekleyip altını kapatıyoruz ve cevizi ilave ediyoruz.Dinlenmiş olan hamurumuzdan küçük parçalar alıp elimizi az suya ıslatıp yuvarlıyoruz ve öncelikle ortasını çukurlaşrırıyoruz yapmış olduğumuz içle içini doldurup ağzını kapatıyoruz uç kısımlarını yuvarlarak sivriltiyoruz.Tüm hamuru bu şekilde veya size daha kolay gelen yuvarlak,üçgen  yada yarım ay şeklini vererek yapabilirsiniz.Derin bir tencerede bolca kızgın yağda köftelerimizi kızartıp sıcak servis yapabilirsiniz.Diğer bir alternatif kaynar suda makarna haşlar gibi fakat çok haşlamadan zaten kaynar suya atılan köfteler haşlanınca yukarı yükselir o zaman alırsınız.Üzerine salçalı ve limonlu bir sos dökerekte yenilebilir.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...