9 Haziran 2011 Perşembe

KAYISILI AY KURABİYE

UMARIM BEĞENİRSİNİZ ÇÜNKÜ TADAN HERKES TARİFİNİ İSTEDİ.
Malzemeler

  • 125 gr yumuşak margarin
  • 200 ml krema
  • 70 gr pudra şekeri
  • 100 gr kuru kayısı
  • Bir fiske tuz
  • Alabildiği kadar un
Yapılışı
Öncelikle kayısılarımızı kaynar su içine koyun ağzını kapatın ve yumuşamasını bekleyin.Ardından süzün ve küp küp doğrayın.Yağ,şeker,krema ve alabildiği kadar unla pürüzsüz bir hamur yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda açın, içine kayısı koyun ve sarın sonrada uçlarını incelterek yuvarlayın.Yağlı kağıt serili tepsiye hep bu şekilde yaparak dizin ve 180 derecede 15 dk kadar pişirin.İlk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...