Malzemeler
- Yarım kilogram un
- 2 yemek kaşığı tuz ve su
İçi için;
- Yarım kilogram ıspanak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yumurta
- tuz ve pulbiber
Yapılışı
Öncelikle derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım.Hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dk. dinlenmeye bırakalım.Diğer tarafta ıspanaklarımızı yıkayalım ve çok ince olmamak şartıyla salata yapar gibi doğrayalım.Ardından tavamızda yumurtamızı pişirdikten sonra ıspanaklarımızın üzerine döküp iyice karıştıralım.Eğer tuz ve pul biberimiz eksik ise ilave ediniz.Sonra dinlenmiş hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.Sonra hamurumuzu nerede açacaksak oraya tek tek dizip üzerini bir bezle örteriz.Tekrar dinlenmiş olan hamurlardan birini alıp oklava yada merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açarız. Açdığımız hamurun yarısına yapmış olduğumuz ıspanaklı içimizi yayarız ve üstünü kalan üstteki boş kısmıyla kapatıp kenarlarına bastırırız. Kalan hamurlarımızıda yine aynı şekilde açarız.Açtığımız her hamur pişinceye kadar diğerini açarız. Böylece tek tek devam ederiz. Ocakta teflon tava yardımıyla yada sac yardımıyla çevirerek pişiririz. Ardından isteğe göre sıcak iken margarin veya terayağ yardımıyla yağlar yada yağsız olarak yitebilirsiniz.
döndü hanım kolay gelsin..(sema)
YanıtlaSil