24 Mayıs 2011 Salı

CEVİZLİ EKMEK




İnanılmaz lezzetli bir ekmek oldu anlatamam.Özellikle çok besleyici ve lezzetli bir ev ekmeği diyebilirim.Hafta sonları kahvaltınızı süsleyecek, kaçınılmaz bir koku ve tada sahip oluyor.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
  • 5 su bardağı un 
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 1 çay ılık bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Aldığı kadar ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ceviz dışındaki bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamurumuz 30 dk.kadar  dinlenmeye bırakılır.Kabaran hamurumuza cevizler ilave edilerek karıştırılır.Ardından yağlı kağıt serili tepsiye istediğimiz şekli vererek dizebiliriz yada benim gibi hazır silikon kalıpların içine yarısına kadar hamur koyabiliriz.Çünkü kabarma payınıda düşünmeliyiz.180 derecede  ısınmış fırına koyalım.Yavaş yavaş  pişerse daha iyi kabarmasını sağlıyor.Evin çinide mis gibi kokular sarıyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...