23 Mayıs 2011 Pazartesi

LİMONLU CHEESE CAKE


Malzemeler

Tabanı için;
  • 1 paket Pötibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
İçİ için;
  • 300 gr Labne peyniri
  • 300 gr süzme peynir
  • 3 yumurta
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 fiske tuz
Üzeri için;
  • 1 adet iri limon suyu
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarımdan 1 parmak fazla çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişaşta
Yapılışı

Tabanı için eritilmiş tereyağ ve robottan çekilmiş bisküvileri iyice harmanlayın ve yağlı kağıt serili kelepçeli tepsinin içine bastırın.Ardından iç malzemesi için 3 yumurtayı 2-3 dk.çırpın ve kalan iç malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine dökün 170 derecelik önceden ısıtılmamış fırında yaklaşık 1 ila 1,5 saat yavaş yavaş pişmesini bekleyin.Diğer tarafta su limon suyu, toz şeker ve nişaştayı karıştırarak  muhallebi kıvamında bir sos elde ederiz.Pişmiş olan kekimizin üzerine dökün ve 1 gece buzdolabında bekletin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...