Tabanı için;
- 1 paket Pötibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ
İçİ için;
- 300 gr Labne peyniri
- 300 gr süzme peynir
- 3 yumurta
- 1 kutu krema (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 fiske tuz
Üzeri için;
- 1 adet iri limon suyu
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- Yarımdan 1 parmak fazla çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişaşta
Yapılışı
Tabanı için eritilmiş tereyağ ve robottan çekilmiş bisküvileri iyice harmanlayın ve yağlı kağıt serili kelepçeli tepsinin içine bastırın.Ardından iç malzemesi için 3 yumurtayı 2-3 dk.çırpın ve kalan iç malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine dökün 170 derecelik önceden ısıtılmamış fırında yaklaşık 1 ila 1,5 saat yavaş yavaş pişmesini bekleyin.Diğer tarafta su limon suyu, toz şeker ve nişaştayı karıştırarak muhallebi kıvamında bir sos elde ederiz.Pişmiş olan kekimizin üzerine dökün ve 1 gece buzdolabında bekletin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...