Malzemeler
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 adet iri boyda havuç
- 1 orta boy kırmızı lahana
- 2 adet kabak
- 1 kase mısır konservesi
- 2-3 adet taze sarımsak
- 3-4 dal dereotu
- Tuz,mayonez,sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
Haşlanmış patatesler ezilir içine ince kıyılmış dereotları ve tuz karıştırılır bir kenara alınır.Havuçlar rendelenip sarımsakla kavrulur.Soğuyunca içine mayonez karıştırılıp bir kenara alınır.Kabaklarda havuçlar gibi rendelenip sarımsakla kavrulur.Kırmızı lahana biraz tuz ve sirke ile robotta çekilir.Ardından şekilli bir kase veya derin bir kap içine poşet yerleştirilir.Sırasıyla patatesler, kabaklar, havuçlar,kırmızı lahana ve son alarak mısırlar iyice bastırılarak yerleştirilir ve buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat dinlendirilir.Servis tabağına ters çevrilerek kenarlarını ve üzerini istediğimiz şekilde süsleriz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...