15 Mayıs 2011 Pazar

BONİBON KURABİYE


Malzemeler
  • 125 gr margarin (yumuşak)
  • 1,5 fincan şeker
  • Bir paket vanilya
  • 1,5 su bardağı
  • Bir tutam kabartma tozu.
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil  
  • Renkli bonibonlar
Yapılışı
Önce şekerle yağı karıştırıyoruz. Ardından da diğer malzemeleri ekleyip hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu oklava yada merdane yardımıyla 1cm kalınlığında açıyoruz ve kurabiye kalıplarıyla şekillerimizi çıkartıyoruz. Ortalarınada birer bonibon yerleştirdim ve 180 derecede ısınmış fırına verdim. Çabuk kızardığı için sık kontrol etmek gerekiyor. Bonibonları isterseniz pişmeye yakında fırından çıkarıp yerleştirebilirsiniz. İsterseniz sıcakken çöpe de takabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...