29 Mayıs 2011 Pazar

RENGARENK DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ TOPLARI


OLDUKÇA HAFİF VE ÇOOOOK TATLI

Malzemeler
  • 1 paket sütlaç (hazır)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Üzerini süslemek için;
  • 1 çay tabağı hindistan cevizi
  • 1 çay tabağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay tabağı mor haşhaş
  • 1 çay bardağı kakaolu ve renkli çubuk şekerleme
Yapılışı
Öncelikle 2 su bardağı sütle sütlaçımızı pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.İçine hindistan cevizi ve fındığımızı karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde  parçala alıyoruz ve yuvalayıp istediğimiz süse buluyoruz.Ancak elimizi suya batırarak yaparsak  karışım elimize bulaşmaz daha kolay yaparız.Üzerine ister kürdan batırın ister kürdansız servis yapın size kalmış.Yalnız dolapta dinlendirirseniz daha lezzetli olur servis yaparken çıkarırsınız.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...