
Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2,5 su bardağı köftelik ince bulgur
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet orta kuru soğan
- 4-5 adet yeşil soğan
- yarım demet maydonoz
- 1 su bardağı sıvıyağ
- tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı
Kırmızı mercimek tencereye üzerine iki parmak çıkacak kadar su konarak; mercimekler muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir fakat yinede sulu kalacak şekilde iken içine bulgur ilave edilir ve iyice karıştırılıp üzerini kapatıp dinlenmeye bırakılır.Diğer tarafta ince ince doğranmıış kuru soğanları kavurup, salçalarıda ilave ettiktekten sonra biraz daha kavurup mercimekli harcımızın üzerine döküp iyice yoğururuz. Tuz ve baharatları ilave ettikten sonra ince kıyılmış taze soğan ve maydanozumuzuda içine karıştırarak köftemizi hazırlamış oluruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...