15 Mayıs 2011 Pazar

KOKOŞ KURABİYE


Malzemeler
  • 1 Paket yumuşak margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığınca un
İçi İçin
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
  • Hazır beyaz çikolata sosu
Yapılışı

İlk olarak iç malzemesini pişirelim. Sütümüzü şekerimizi ve hindistan cevizimizi bir tencereye alıp ocakta biraz pişiriyoruz. Diğer taraftan hamurumuz için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.Yumuşak bir hamur olmasına dikkat edelim.Yoğurduğumuz hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda açalım içimizi koyup yuvarlayalım.Yağlanmış tepsimize dizelim.Tüm kurabiyelerimiz bitene kadar devam edelim.180 derecede kurabiyelerimiz pişerken ocakta çikolata sosumuzu tarifine göre hazırlayalım.Fırından çıkardığımız kurabiyelerimiz biraz soğuyunca sosumuzu üzerine dökelim.Eğer servisinize daha varsa sosu sonradan yapıp sıcak servis edebilirsiniz.Sıcakken daha leziz oluyorlar sossuz halide bir harika.İsterseniz üzerine farklı soslar da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...