4 Haziran 2013 Salı

LİMONLU KREM KARAMELLİ KEK


Özel günlerde ve davetler de mutlaka yapmanızı tavsiye edeceğim harika bir kek........Yapımı sakın gözünüzü korkutmasın sonucu muhteşem bir kek sevdiklerinizle biran önce bu lezzeti tatmaya ne dersiniz....

Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 sb toz şeker
  • Yarım sb sıvıyağ
  • Yarım sb süt
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 yk. kakao
  • 1 limon kabuğu
Kremi için;
  • 4 yumurta
  • 3 yk. toz şeker
  •  1 limon kabuğu
  • Yarım kg.süt
Karameli için;
  • 1 sb şeker
Yapılışı
Dibi kalın bir tencerede şekeri sıvılaşıp rengi kararana kadar eritin.Dikkat edin  demir kaşık kullanmayın. Karameli teflon bir kek kalıbına döküyoruz.Daha sonra kremini hazırlıyoruz.Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.Üzerine kalan malzemeyi ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Fakat kremanın fazla köpürmemesi için sadece çırpıcı kullanmanız gerekli.Yapmış olduğumuz kremayı önceden de belirttiğim gibi  standart teflon bir kek kalıbına döküyoruz.Kek kalıbı kelepçeli yada silikon olmamasına özen gösterelim.Çünkü kek fırında benmari usulu pişecektir. Fırını önceden 175 derecede ısıtıyoruz.Bir yandan da kek için yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin ve kaşıkla iyice yedirene kadar karıştırın.Bu karışımı da kek kalıbındaki kremanın üzerine dökün. İçinde su bulunan fırın tepsisi içine oturtup fırına  öyle koyun.İlk 25 dk. fırının kapağını asla açmayın.Kek altta kalacak krema üste çıkacak.Sakın endişe etmeyin.Pişerken adı üstünde Allah'ın takdiri krema altta kalıyor,kek piştikçe üste çıkıyor.Yaklaşık 40-45 dk. pişiyor. Kürdanla pişip piştiğini kontrol edebilirsiniz.Kek piştiyse kreması da pişmiş demektir.Servis yapmadan önce kekimizi oda sıcaklığına getirip,  kalıbından çıkarmadan 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.Servis yapmak istediğimizde keki servis tabağına ters çeviriyoruz.Eğer çıkmazsa bıçakla kenarlarından çizin.Bir iki  kere kek kalıbına vurun çıkar.Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...