2 Haziran 2013 Pazar

ISPANAKLI MANTARLI KREP

Soframın en doyurucu ikramıydı diyebilirim.Akşam yemeği olduğu için tercih etmiştim ki iyiki yapmışım tam isabet oldu arkadaşlarımda çok beğendi ikinciyi bile isteyenler oldu desem asla abartmış olam.Hemen tarifini istediler.Yalnız sizlerde benim gibi sıcak sıcak ikram ederseniz daha iyi olur çünkü kaşarlar arasından öyle bir sünüyorku anlatamam, tatmak lazım diye düşünüyorum.Haydi krep severler mutfağa........

Malzemeler

Krep için;
  • 2 yumurta
  • 2 sb süt
  • 1 çb sıvıyağ
  • 1 sb un
  • Tuz,kekik,pulbiber
İç malzemesi için;
  • 1 paket mantar
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 iri soğan
  • 3 yk sıvıyağ
  • Kaşar peynir
  • Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı
Krep  için öncelikle yumurtalar iyice çırpılır.Ardından un ve diğer malzemeler karıştırılarak tekrar çırpılır.yağlanmış teflon tavaya dökülür kabarıp göz göz olunca ocaktan alınır,kalanıda aynı şekilde teker teker pişirilir. İç malzemesi için doğranmış soğan biraz kavrulur ve içine iri doğranmış mantarlar bir iki dolandırdıktan sonra iri doğranmış ıspanaklar da eklenerek kavrulur, ocaktan almaya yakın zamanda baharatlar eklenerek ocaktan alınır.İlk sıcaklığı gidince içine arzu ettiğiniz kadar kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.
Yapmış olduğumuz harcı kreplerin arasına koyarak sarılır.Üzerine bir dilim kaşar peyniri konularak önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...