4 Haziran 2013 Salı

KÖZ PATLICANLI MANGAL SALATA


Adını da malgaldan aldığı gibi bu salatada bulunan (közlenmiş olan) bütün malzemeleri mangalda közledimde yaptım.Sizler şartlar elvermezse evde ocakta közmatik üzerinde yapabilirsiniz.Ama mangal ateşinde közlenmiş sebzenin de tadı farklıdır, sizler de hak verirsiniz umarım.Bu arada  özellikle közlenmiş patlıcanın çok önemli bir faydası olduğunu Derya Baykal'ın programına gelen bir doktordan duyunca sizlerle paylaşmak istedim.Çünkü bizler halk arasın da patlıcanın hiçbir faydası yok ama alışkanlıklarımızdan vazgeçemediğimiz için tüketiyoruz diye yanlış bir bilgi var.Oysaki bağırsakları temizleyen,arındıran bir özelliği varmış. Pikniklerde ve diğer zamanlarda yemeklerinizin yanında yer alacak harika bir lezzet.......

Malzemeler
  • 4  közlenmiş bostan patlıcan
  • 3 közlenmiş kırmızıbiber
  • 2 iri közlenmiş kuru soğan
  • 3 diş közlenmiş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • Bir tutam ince kıyılmış dereotu,nane,maydonoz
  • Zeytinyağ,tuz
Yapılışı
Patlıcanlar,soğanlar ,domatesler, kırmızıbiberler,sarımsaklar ve salatalık doğranır.Kalan malzemelerde içine karıştırılarak iyice harmanlanır.Salatamız servise hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...