26 Mayıs 2013 Pazar

UĞUR BÖCEĞİ PASTAM

Bu pastayı canım oğlumun çok sevdiği arkadaşlarından biri olan Semih'in doğum günü için ona Sürpriz Pasta yaptım.Onlar çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz.


Malzemeler
Pandispanya için;
  • 4 yumurta
  • 1 sb pudra şekeri
  • 1 sb un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Kreması için;
  • 1 çk nişaşta
  • 2 çk un
  • 1 pk vanilya
  • 1 sb şeker
  • 2 sb süt
  • 1 yk tereyağ
Çikolata sosu için;
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 çk tereyağ
Üzeri için;
  • 2 paket krem şanti
  • Damla çikolata
  • 1 sb soğuk süt
  • Gıda boyası,pasta simi
Yapılışı
İlk olarak oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.Üzerine un kabartma tozu ve vanilya dökülür ve kaşıkla yedirinceye kadar karıştırılır.Bu karışım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecede ilk 20 dk. fırının kapağını açmadan pişirilir.Kürdan batırılarak pişip pişmediğine bakarak kontrol edilir.Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Pandispanya soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ikiye bölün.
Diğer bir tarafta kreması için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak kısık ateşte pişirin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın kalan malzemeyi ekleyin ve soğuyana kadar yüzeyi kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.Çikolata sosu için, çikolata ve tereyağını benmari usulu eritin.Kremayı pandispanyanın hem ara katına hemde tüm yüzeyine sürün.Krem şantiyi gıda boyası ekleyerek çırpın ve şanti torbasına doldurun.Uğur böceğinin kırmızı kısımlarını yapın.Çikolata sosu ile de siyah kısımlarını yapın.Uğur böceğinin benekleri için de damla çikolata kullanabilirsiniz.Son olarak sim dökerek süsleyin.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...