- 1 paket milföy hamuru
- 6 adet haşlanmış tavuk but veya incik
- 1 yk.domates salçası
- 1 yk. biber salçası
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 yk. sıvıyağ
- 1 çk. kimyon
- 1 çk. kekik
- 1 çk.pul biber ve karabiber
- 1 çk. tuz
Yapılışı
İlk olarak yağda soğan ve sarımsak hafif kavrulur.Salçalar ve kalan bütün baharatlar eklenerek 2 -3 daha çevrilir.Evde hangisi var ise but veya incik farketmez (bende but vardı) tenceredeki sosun içinde çevrilerek, sosun lezzetini alması için 5 dk. kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta ise düz bir zeminde milföyler 2 mm. kalınlığında açılır.Soğumuş olan butları milföylerle açık bir yer kalmayacak şekilde kaplayarak kapatırız.Üzerlerine sıvıyağ sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk. kadar hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...