26 Mayıs 2013 Pazar

MİLFÖYLÜ TAVUK SARMA



Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 6 adet  haşlanmış tavuk but veya incik
  • 1 yk.domates salçası
  • 1 yk. biber salçası
  • 1  adet ince doğranmış soğan
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 yk. sıvıyağ
  • 1 çk. kimyon
  • 1 çk. kekik
  • 1 çk.pul biber ve karabiber
  • 1 çk. tuz


Yapılışı
İlk olarak yağda soğan ve sarımsak hafif kavrulur.Salçalar ve kalan bütün baharatlar eklenerek 2 -3 daha çevrilir.Evde hangisi var ise but veya incik farketmez (bende but vardı) tenceredeki sosun içinde çevrilerek, sosun lezzetini alması için 5 dk. kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta ise düz bir zeminde milföyler 2 mm. kalınlığında açılır.Soğumuş olan butları milföylerle açık bir yer kalmayacak şekilde  kaplayarak kapatırız.Üzerlerine sıvıyağ sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk. kadar hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...