Malzemeler
- 1 pk. baklava yufkası
- 2 sb. süt
- 1 çk.nişaşta
- 2 çk. un
- 1 sb.toz şeker
- 1 çk. tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 pk. vanilya
- Yeşil toz fıstık
İlk olarak muhallebisi için un,nişaşta,şeker ve süt karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınınca içine tereyağ ve vanilya eklenir.Soğuyana kadar ara ara karıştırılır.4 tane baklava yufkası üst üste konulur ve 5 eşit dilime bölünür.Sadece en üst kat sıvıyağ ile yağlanır,yufkanın en uç kısmına muhallebiden bir tatlı kaşığı konularak muska şeklinde sarılır.Aynı işlem tüm yufkaya uygulanır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Ilıyınca üzerine pudra şekeri ve fıstık dökünüz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...