26 Mayıs 2013 Pazar

PERDE PİLAVI









Malzemeler

  • 2 sb bardağı pirinç
  • 1 paket milföy hamuru
  • 3 sb tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet haşlanmış tavuk ğöğsü
  • Garnitür,karabiber
Yapılışı
Pirinçleri ılık suda bir süre bekletin,duru suyu çıkana kadar yıkayın,süzülmeye bırakın.Tereyağını pilav tenceresinde eritin, süzülmüş pirinçleri ve tuzu ekleyin.Tuz pirinçlerin kırılmasını engeller.2-3 dk. daha çevirin 3 bardak sıcak tavuk suyu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın.Kapağını kapatıp önce harlı,sonra kısık ateşte pişirin.Suyunu çekince altını kapatıp içine ince ince didilmiş tavukları ve garnitürü ekleyerek dinlenmeye bırakın. 
Diğer tarafta ise milföyü ister unlu ister unsuz (ben un kullanmadım) düz bir zeminde 2 mm. kalınlığında açın.Düzçukur bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve içine hamuru ortalayarak yerleştirin.Soğumuş olan pilavı içine boşaltın kalan hamurun açıkta kalan kısımlarını üzerine bohça katlar gibi kapatın.Üst kısmında hamuru birleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk. hamurun üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...