16 Temmuz 2013 Salı

GÜZEL REÇEL YAPMANIN PÜF NOKTALARI



Mevsimi geldi.....  Artık Lezzetli mi lezzetli,kokulu mu kokulu,renkli mi renkli,tatlı mı tatlı  kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmaz baş tacı Reçellerimizi hazırlamaya var mısınız!

Günümüzde artık reçeli yapılmayan meyve ve sebze neredeyse yok deneyecek kadar az.....Tüm meyve ve sebzeler mevsiminde taze taze toplanıyor ve hoş kokulu, tadına doyulmayacak reçeller ve marmelatlar hem mevsiminde yemek için hemde kışın sefasını sürdürmek için kavanozlarda tek tek yerini alıyor....
Dileyen bayanlar evde kendi yaparak "ev usulu" ,dileyenler de marketlerden  hazır alarak ihtiyaçlarını karşılayabilirler.Artık marketlerde de ev reçelini ve marmelatını aratmayan lezzetler bulunuyor.Seçim sizlere kalmış.....

Püf Noktaları 
  1. Kavanoz ve şişelerin çok iyi temizlenmesi, mümkünse kaynatılması,
  2. Yapılırken fazla karıştırılmaması,
  3. Şişelerin ağzı asla hava almamalı,serin ve güneşsiz yerde saklanmalı,
  4. Şekeri az olmamalı
  5. Tat ve kokusunu muhafaza etmesi için fazla kaynatılmamalı,
  6. Reçellerin uzun süre dayanması için şeker miktarının,meyve miktarının 1,5-2 misli olması gerekir.Aksi takdirde küflenir,
  7. Reçele limon ocaktan ineceğine yakın konmalıdır.Erken konulursa reçelin rengi değişir,
  8. Reçelin köpüğü ocaktan alındıktan sonra alınmalıdır,
  9. Reçelin ağzı soğuduktan sonra kapatılmalıdır,
  10. Reçelleri kavanoza doldurduktan sonra asiti gitmesi için ağzına tülbent sarıp 2-3 gün bekletilmeli,
  11. Reçelin kıvamı anlaşılması için;


  • Kaşıktan dökülen damlalar,uzun iplikler yaparak akıyorsa,
  • Bir tabağa bir kaşık reçel boşaltılıp soğuması beklenir,yavaş yavaş akıyorsa,
  • Kaşığın ucuyla su dolu bir kaseye damlatılır, suda yayılmıyor  top top duruyorsa, kıvamı olmuş demektir.

30 yorum:

  1. çok yararlı bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler yaralanacağım güzel bilgiler bana da b eklerim

    YanıtlaSil
  3. aramıza hoşgeldin canım.herzaman beklerim.takipteyim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hadi bakalım takibe de alıyorum ama bedava olaz :))Şöööle dumanı üstünde bir koca kase çorba isterim iftara.
    Bekliyorum ha:))

    YanıtlaSil
  5. İstediğiniz çorba olsun.Kebaplarda benden:-)))) size hediye ....Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  6. canım izleyicin oldum ben zaten.kestanekabugu diye geçiyor.takipteyim yani.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.Yeni lezzetli tarifler de buluşmak dileğiyle....

      Sil
  7. Reçeller harika:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Beğendğiniz için çok mutlu oldum....

    YanıtlaSil
  9. İadeyi ziyarete geldim canım teşekkür ederim.Harika bir paylaşım olmuş teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz...Tanıştığıma çok mutlu oldum.Hayırlı Ramazanlar diliyorum.....Takipteyim....

      Sil
  10. Merhabalar.. Blogunuz hayırlı olsun.. Çok güzel tarifleriniz var.. Tanıştığma memnun oldum.. Sevgiler.. İzmirdenlezzetler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Oya Hanım.Teşekkür ederim.Beni çok mutlu ettiniz ziyaretinizle....Bende memnun oldum....Kucak dolusu Sevgiler İzmir'e.....

      Sil
  11. bugün size 2. uğrayışım. üyede olmuştum. tebrikler. kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Beni mahcup ettiniz.2. uğrayışınızla....Çok memnun oldum...Takipteyim....

      Sil
  12. Hoş geldin aramıza canım. Reçeller ççok güzel, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk.Feray Hanım beğendiniz için teşekkür ederim.....

      Sil
  13. Döndü hnm,ne kadar da güzel bir tarfi,harika faydalı bilgiler vermişsiniz. Ellerinize sağlık. Ayrıca ziyaretinize teşekkür ederim,ben de takipteyim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiniz için teşekkür ederim.Sevgiler.....

      Sil
  14. MERHABALAR
    ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN BLOGUNUZ
    ÇOK KEYİFLİ ÇOKDA BİLGİLİ
    DAVETİNİZE İCABET ETTİM SİZİ İZLEMEYE ALDIM
    HAYIRLI RAMAZANLAR

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederim.Takipteyim.En güzel tariflerde buluşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  16. Uğradığınız için teşekkürler, ben de burda güzel vakit geçirdim. Reçel yaparken mutlaka uğrayıp püf noktalarına bakacağım. Ellerinize sağlık sevgiyle, hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim beğendiğiniz için....Hayırlı ramazanlar....En güzel tarifleri paylaşmak ümidiyle....

      Sil
  17. canım blogun hayırlı olsun şansı bol olur inşallah sana destek olmaya geldım bu güzel bilgıler için ayrıca çok teşekkur edıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Hoşgeldiniz...Çok teşekkür ederim...Desteğiniz ve ilginizden dolayı sağolun...Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ben de iadeyi ziyarete geldim..Çok faydalı bilgiler vermişsiniz.Hayırlı olsun blogunuz.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde hoşgeldiniz Arzu Hanım.Çok teşekkür ederim...Sevgiyle kalın....

      Sil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...