10 Temmuz 2013 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ VE KAYISILI TURTA


Mutlaka tatmanızı tavsiye ederim.Herkes çok beğendi...........

Malzemeler
Tart hamuru için;

  • 2 sb un
  • 1/4 sb pudra şekeri
  • Yarım paket Teremyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yk. su
Kreması için;
  • 2 sb. süt
  • 1 yk. un
  • 1 yk. nişaşta
  • 1 pk. vanilya
  • 4 yk. şeker
Üzeri için;
  • 1 sb. hindistan cevizi
  • 5 kayısı
  • Bir tutam ince kıyılmış taze nane
Yapılışı;
Teremyağı küçük parçalara kesin.Unu ve şekeri eleyip ortasını havuz biçiminde açın.Margarini ortaya koyup yoğurarak ekmek kırıntısı şeklinde hamur parçacıkları elde edin.Yumurtayı ve suyu ilave edip hamuru yoğurun.30 dk. buzdolabında dinlenmeye bırakın.İki temiz naylon arasında kalıptan biraz büyük merdaneyle yarım santim kalınlığında açın.Tart kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba elinizle bastırarak yerleştirin.Üzerine çatalın ucuyla eşit aralıklarla delikler açın.Hamurun üzerine yağlı kağıt koyup ağırlık yapması için herhangi bir  bakliyat yayın.Sıcak fırında 7-8 dk. pişirin.Yağlı kağıtla birlikte bakliyatı kaldırın.Hamurun üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirmeyi sürdürün.Fırından alıp ılınmaya bırakın.
Diğer taraftan kremanın yapımına geçelim.Süt ile birlikte  kalan malzemeler iyice çırpılır,kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp ara ara karıştırılarak.soğutulur.Hamurun üzerine soğumuş krema dökülür, bolca hindistan cevizi serpiştirilir.Kare kare doğranmış kayısılar ve taze nane de son olarak serpiştirilerek turtamızı hazır hale getiririz.Buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletin, servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...