Sofralarınızda hiç bir zaman yeri dolmayacak bir lezzet.....
Malzemeler
Köfte için;
- Yarım kg. dana kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 büyük soğan rendelenmiş
- 1 yumurta
- 3 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 çk. kimyon
- 1 çk. karabiber,tuz
- Yarım demet maydanoz
- 2 yk. sıvıyağ
- 2 yk. domates salçası
Diğerleri için;
- 2 adet ince şeritler halinde kesilmiş milföy hamuru
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 3 yk. SEK krema
- 1 yk. tereyağ, tuz, karabiber
Yapılışı;
İlk olarak köfte için yukarıda yazılmış tüm malzemeler karıştırılarak bir hamur elde ederiz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, avuç içinde yuvarlanır yassı köfteler hazırlanır.Yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derecede az pişirip çıkartıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.Çünkü milföy hamuruna sardıktan sonra biraz daha pişeceği için köftelerimiz çok pişip kurumasın.Soğuyan köfteleri milföy hamuru ile uçları altta birleşecek şekilde sarıyoruz.Tekrar fırınımıza tam pişmesi için koyuyoruz. Milföyler de hafif kızarınca fırından alıyoruz.
Diğer tarafta haşlanmış patateslerimizi blendır ile püre haline getiriyoruz.Tavada tereyağmızı eritip üzerine patateslerimizi ekleyip biraz kavuruyoruz.Daha sonra da krema ve tuzumuzu da ekleyerek patates püremizi hazırlamış oluyoruz.Servis yaparken üzerine karabiber dökebilirsiniz.
Son olarak servis tabağına öncelikle patates püresini üzerine de milföylü çıtır köftelerimizi koyarak servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Gerçekten çıtır çıtırdı canım. Ellerine sağlık
YanıtlaSil