15 Temmuz 2013 Pazartesi

VİŞNE REÇELİ


Kahvaltılarımızın vazgeçilmez lezzeti  VİŞNE REÇELİ.....


Malzemeler
  • 1 kg vişne
  • 2 kg şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı;

Vişneler ayıklanır, bol suyla yıkanır. Mümkünse çekidekleri  çıkartılır. Akşamdan şekere yatırılır.En az 10-12 saat bekletilir. Ertesi gün ocağa konulur kısık ateşte mümkünse fazla karıştırılmadan pişirilir. Üzerine biriken köpükler bir kaç defa alınır. Ocaktan ineceğine yakın limon eklenir, reçelin rengi değişmemesi içindir. Soğutulur, şişelere doldurulur. Ağzı sıkı kapatılır. Güneş ışığından uzak , serin bir yerde muhafaza ediniz. Afiyet olsun.......

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık şimdi tam zamanı bu güzel reçeli yapmanın:)Bizde çok sevilir vişne reçeli..Bugün yarın ben de yapacağım.Blogda yeni olduğunuzu söylemiştiniz bana ama oldukça başarılısınız:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Böyle düşünmenize çok sevindim:)))) sevgiler....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...