15 Temmuz 2013 Pazartesi

KAYISI REÇELİ


Tadı damağınızda kalacak ağzınıza layık bir lezzet.......

Malzemeler
  • 1 kg kayısı
  • 1 kg şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Kayısılar ayıklanır.Çekirdeği alınır. Kolay soyulması için bir süre suda bekletilir.Şeker üzerini örtecek şekilde dökülür.1 gece buzdolabında bekletilir. En az 10-12 saat bekletilir.Ertesi gün ocağa konulur üzerine kabukları soyulmuş çekirdeklerde ilave edilerek, (ben 1 kg kayısının hepsinin çekirdeklerini soyup ekledim çünkü çekirdek ne kadar çok olursa daha lezzetli oluyor)hafif ateşte kaynatılırsa reçel daha güzel olur.Ocaktan inmeye yakın limon suyu eklenir.Altı kapatılır.Soğutulur,şişelere doldurulur.Üzerlerine tülbent sararak 1-2 gün asiti gitmesi için bekletilir.Ağzı sıkı sıkı kapatılır.Güneş ışığından uzak serin bir yerde muhafaza edilir.Afiyet olsun.









6 yorum:

  1. sevdiklerinizle beraberr kahvaltılarrdAA :D

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar canm,
    Ellerine sağlık nefes görünüyor. Bloğunu izlemeye aldım bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm.....:)))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba......Hoşgeldiniz..Davetime icabetinizle beni çok mutlu ettiniz.....Beğendiğinize sevindim.....Takipteyim....

    YanıtlaSil
  4. merhabalar ziyaretiniz beni çok memnun etti... çok güzel faydalı bir blog... ellerine sağlık canım... reçel tarifin hemen hemen aynı yapıyoruz sayılır en sevdiğim reçellerden
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sizde hoş geldiniz.Ziyaretiniz ve yorumlarınız beni çok mutlu etti.Teşekkür ederim:-)))))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...