14 Temmuz 2013 Pazar

FINDIK KROKANLI MUHALLEBİLİ KADAYIF


Tadı damağınızda kalacak  çok hafif ve lezzetli bir tatlı....



Malzemeler

  • 750 gr.  hazır kızarmış kadayıf
  • 1 sb. iri fındık
  • 1 sb. şeker
  • 2 yk.tereyağ
  • 1 yk. sıvıyağ
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 2 yk. un
  • 1 yk. nişaşta
  • 1 yumurta
  • 1 pk. vanilya
  • 1 yk. tereyağ
  • 1sb. şeker
Üzeri için;
  • Pınar çikolata sosu
Yapılışı;
İlk  olarak muhallebisi için tereyağ hariç tüm malzemeler karıştırılarak orta ateşte sürekli çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.Ocaktan indirince içine tereyağ eklenerek tekrar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırmaya devam edin.
Diğer tarafta teflon tavanın içine 1 sb. şekeri boşaltın ve karamelize olana kadar bekleyin.Ocaktan indirin içine fındıkları dökün ve karıştırın, yağlı kağıt serili tepsinin içine dökün.Fındıklar soğuduktan sonra kırın.Fındık krokanımız hazırdır artık.. Daha sonra tavada tereyağ ve sıvıyağı eritin üzerine parçalanmış kadayıfları dökün ve biraz kavurun, indirmeye yakın içine şekeri ve fındık krokanları boşaltın ve ocaktan alın soğumaya bırakın.
Son olarak da borcamın içine muhallebinin yarısını, üzerine kadayıf karışımını en üste de kalan muhallebiyi dökerek tatlımızı hazırlamış oluyoruz. 2-3  saat buzdolabında bekletin ve soğuk servis ediniz.Arzu ederseniz üzerine  çikolata sosu dökerek serviste yapabilirsiniz.Afiyet Olsun.....  


1 yorum:

  1. Gerçekten çok lezzetliydi. Ama bunda benim o fındıkları çok ezemememin etkisi de büyük. demekki fındıkları yarı kırık olmalıymış :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...