15 Temmuz 2013 Pazartesi

BEYAZ KİRAZ REÇELİ


Görüntüsüyle ve lezzetiyle bal tadını aratmayan harika bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 1 kg kiraz
  • 1,5 kg şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı;

Kirazlar yıkanır, çekirdekleri ayıklanır.Akşamdan şekere yatırılır.En az 10-12 saat bekletilir. Ocağa konulur hafif ateşte pişirilir.Mümkünse fazla karıştırılmaz ise daha güzel reçel olur.Biriken köpük alınır.Son aşamada limon suyu katılır.Soğutulur, şişelere doldurulur.Ağzı sıkı kapatılır.Güneş ışığından uzak, serin bir yerde muhafaza edilir.Afiyet olsun.




4 yorum:

  1. Kirazın çekirdeklerini nasıl çıkarıyorsunuz. ben her defasında kirazlara çok zarar veriyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük boy çatal iğne ile daha kolay oluyor.....

      Sil
  2. Merhabalar iadeyi ziyarete geldim..Blogunuz hayırlı olsun..Sizi takibe aldım.Bende daha dün beyaz kiraz reçeli yaptım..Ellerinize sağlık sizinkide çok güzel olmuş,sadece şeker ölçümüz farklı ben bire bir şeker koydum ve güneşlendirdim..Keyifle yemek nasip olsun..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Beğendiğinize çok sevindim....Sizde hayırlı günlerde yiyin.....

      Sil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...