10 Temmuz 2013 Çarşamba

AKŞEHİR SIKMASI (BEZDİRMESİ)


Çok çabuk hazırlanabilen, uzun süre tok tutan, oldukça lezzetli ve besleyici bir çörek....

Ben Akşehir'e taşınalı 4 yıl oldu.Akşehir Sıkmasını sağ olsun Nurten Abla bizlere  birkaç kez  yapmıştı.Nurten Ablalar bezdirme diyor fakat bu yıl arkadaşım Dilek'in evinde yedim onlar ise sıkma diyorlar.Sizler hangisini söylemek istersiniz  tercih size kalmış.Her ikisi de harikaydı, ellerine sağlık...
Bende bu lezzeti sizlerle paylaşmak istedim.
 Sahur Sofralarınıza layık bir çörek...










Malzemeler
  • 1 kg un
  • 2 çk. tereyağ
  • 1 pk. instant maya
  • Beyaz peynir yada reçel
  • Tuz,su
Yapılışı;
Un,tuz,maya ve su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.30 dk. hamurun mayalanması için bekletilir.Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak açılabildiği kadar açılır.Isıtılmış teflon tavada kabarana kadar pişirilir, diğer tarafı çevrilir biraz daha pişirilir.Sıcak sıcak tereyağ ile yağlanır, arasına peynir konularak yada sadece yağlayarak yenilebilir.Arzu ederseniz yağ sürmeden de arasına reçel yada marmelat sürerek yiyebilirsiniz.Afiyet olsun....




2 yorum:

  1. Bir sıkma bu kadar güzel yapılabilirdi Döndü hanım. Ellerinize sağlık. Çıtayı çook yükselttiniz ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...