30 Ocak 2011 Pazar

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Malzemeler
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • 4 su bardağı sebze suyu yoksa soğuk su
Hazırlanışı;
Öncelikle biberleri rondodan geçirin.Derin bir tencerede yağı kızdırın ve unları katıp biraz kavurun.Ardından salçayı,biberleri ve suyu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın.Tuzu ve kekiği atın,bir taşım daha kaynayınca altını kapatın.Arzuya göre üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
Not
Özellikle kırmızı biberin acısını tercih ederseniz lezzeti daha farklı olur.Çünkü içerken boğazınızda ateş topları patlaması gibi birşeyler hissedersiniz.Hasta iseniz terletip çabucak iyileştirir.Bol şifa kaynağıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...