31 Ocak 2011 Pazartesi

Elmalı Kurabiye

Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 damla limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
İç Harcı için;
  • 3 adet büyük boy soyulmuş ve rendelenmiş tatlı elma
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1tatlı kaşığı tarçın
  • Alabildiği kadar un
Hazırlanışı;
Yumurta,şeker,yoğurt,limon suyu,vanilya,kabartma tozu ve yağ iyice karıştırılır.Ardından unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ederiz ve 30 dk. dinlenmeye bırakırız.Diğer taraftan bir tavada elma,şeker ve tarçını elmanın suyu çekilene kadar pişirin.Cevizleri de ilave edip ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak elimizle yassılaştırıp arasına hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve iki tarafıda ortada birleşecek şekilde kapatın.Yağlanmış tepsiye dizin 180 derece önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.Servis yapmadan önce üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...