15 Mayıs 2011 Pazar

ISPANAKLI GARNİTÜRLÜ RULO SALATA


Malzemeler
  • Yarım kilogram ıspanak
  • 3 Yumurta
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 Orta boy kuru soğan
  • Tuz, Karabiber, Fesleğen
İç malzemesi için;
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 kase garnitür yada konserve mısır
  • 2-3 tane acı veya tatlı közlenmiş kırmızı biber


Yapılışı
Ispanakları yıkayıp haşladıktan sonra blendırdan geçirip soğumaya bırakın. Diğer tarafta soğanı ince ince kıyıp yağda   biraz kavurduktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurtaları 3 dk. kadar çırpın, çünkü ne kadar çok çırparsanız kokusu azalır. Ardından içine ıspanak, un, bir tutam tuz, karabiber, fesleğen ve kavrulmuş soğanı da katıp iyice çırpın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp 180 derecede 10 dk kadar pişirin. Ardından sarımsaklı bir yoğurt hazırlayın içine isteğe göre mayonez ilave edin ve pişmiş olan ıspanaklı karışımın içine bolca sürün. Üzerine közlenmiş biber ve garnitürün bir kısmını serpiştirdikten sonra rulo yapın. Kalan garnitürü üzerine süs olarak serpiştirin. İsteğe bağlı olarak mısır da dökebilirsiniz. Son olarak buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Artık servise hazır. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...