24 Mayıs 2011 Salı

GALETA UNLU SEBZELİ BÖREK


Harika bir börek olduğunu söylemek istiyorum.Tarifini Dilek ablamdan almıştım
denedim çok beğendim.Sizlere de tavsiye ederim.Oldukça besleyici ve hafif bir börek.


Malzemeler
  • 4 yaprak yufka
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 büyül boy kuru soğan ince ince doğranmış
  • 1 büyük boy patates küp küp doğranmış
  • 2 adet havuç küp küp doğranmış
  • 1 kase mantar küp küp doğranmış
  • 1 kase kuşbaşı et küçük küçük doğranmış
  • 100 gr kaşar peynir rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • kızartmak için sıvıyağ 
  • tuz,karabiber,pul biber,kekik
Yapılışı
Kuşbaşı et,yağ ve soğanı kısık ateşte soteleyin.Soğan etin suyu ile içinde belli olmayacak kadar pişsin.Mantar,havuç,patates ve baharatlar eklensin.10 dk. kadar kavurun.Ardından sıcak suyu ilave ederek suyu çekilene kadar pişirin.Diğer tarafta yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim ve soğumuş olan harcımızdan içine koyup üzerine kaşar peynir  ilave edip sigara böreğinde olduğu gibi saralım önce yumurtaya ardından da galeta ununa bulayarak kızartalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...