26 Mayıs 2011 Perşembe

PEYNİRLİ BAKLAVA



Akşehir'in meşhur baklavası olan "Peynirli Baklava"nın namını çok duymuştum fakat cheesecake de olan düşüncem peynirli baklavada da aynıydı.Peynir ve şerbet ne alaka diye düşünüyordum taki  canım Nurten Ablam yapıp da bize tatdırıncaya kadar.O kadar güzel yapmıştı ki hepimizde bayıldık tadına.Birde ben denemek istedim ve başardım bizim hoşumuza gitti.Umarım sizlerde beğenirsiniz mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1  adet limon suyu (çok sulu ise yarısı)
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
  • Açmak için yarım  kilogram mısır nişaştası
Üzeri için;
  • 1 su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı
İçi için;
  • 500 gr tuzsuz peynir
Şurubu için;
  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı 

Hamur için bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğururuz. 1 saat kadar dinlenmeye bırakırız.Ne kadar çok dinlenirse o kadar güzel açılır.5 altına 5 üstüne 10 tane yumurta büyüklüğünde hamur alarak elimizle yuvarlarız.Bunları nişaşta yardımıyla ince açarız ve arasına peynirimizi özenle yayarız.Hazırladığımız margarin ve sıvıyağ karışımını tavada iyice ısıtırız baklavamızın üzerine gezdirdikten sonra 180 derecelik fırına koyarız.15-20 dk pişiririz.Soğuduktan sonra sıcak olan hazırladığımız şerbetimizi dökeriz ve sıcak servis yaparız.Afiyet olsun. 

1 yorum:

  1. ilk okuyunca yok diye dilimde söylenirken beynim sizin yazdığınız gibi, chesscake vekünefiye de ilk tepkim aklıma geldi. şu an en çok sevdiğim iki tatlıdır,denemeliyim, elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır.Teşekkürler...