Bahar geldi havalar ısındı mutfağa giripte taze çıkan meyvelerden bir pasta yapmaya ne dersiniz.Bayağı uzunca bir aradan sonra tekrar bloğuma dönmemin şerefine bu pastayı yaptım.Hamilelik, doğum, çocuk büyütmek derken sizlerden uzak kaldım.Ama artık yavaş yavaş sizlere yeni Lezzet Taneleri sunmaya devam edeceğim inşallah.Ben bloğumu ve sizleri çok özledim.Yeniden merhaba arkadaşlar.......
Malzemeler
Pandispanyası için,
- 4 yumurta
- 4 fincan pudra şekeri
- 4 fincan un
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 pk. vanilya
Kreması için;
- 1 yk.tereyağ
- 1 yumurta
- 2 tane damla sakızı
- 3 fincan un
- 3 fincan toz şeker
- 1 kg süt
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 sb. soğuk süt
- Pembe gıda boyası
Arası için;
Yapılışı;
Oda sıcaklığında yumurtalar ve pudra şekeri bir kap içerisinde mikserle köpürünceye kadar çırpılır.Üzerine elenmiş un,vanilya ve kabartma tozuda eklenerek kaşıkla birbirine yedirilir.Hamur yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişirilir.Fakat fırının kapağını ilk 20 dk. sakın açmayın kabaran pastamız sönmesin.Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
Diğer tarafta pastamızın kreması için tereyağ hariç diğer tüm malzemeler karıştırılarak kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir.Ocaktan alınıncada içine tereyağı katılarak kabuk bağlamaması için soğuyuncaya kadar ara ara karıştırılır.Soğuyunca kekin arasına ve üzerine kremayı bolca sürün.Ara katına evde bulunan mevsim meyvelerinden ne varsa muz,çilek,ananas vs.koyabilirsiniz.Sonuçta bu pasta her mevsi yapılabilir.2 paket krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve ikiye bölün.Biri sade olsun diğerini ise pembe gıda boyası ile çırpın.Sade olanı şanti torbasına doldurun sırasıyla sıkarak pastanızı resimde olduğu gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.