28 Mayıs 2013 Salı

ARKADAŞLARLA ÖZEL BİR AKŞAM ÇAYI :))

Arkadaşlarıma bir akşam çayı sürprizi yaptım.Onlar çok beğendiler haliyle bende çok mutlu oldum.Umarım sizlerde beğenmişsinizdir.

MASAMDA BULUNAN LEZZET TANELERİ


                                                  




HİNDİSTANCEVİZLİ VE KAYISILI TURTA





KÖZ PATLICANLI BÖREK


ANANASLI PARFE

Sıcak yaz günleri için oldukça serinletici harika bir tatlıdır.Yapımıda çok kolay hem de hafif  hemen oluyor.Mutlaka dostlarınızla tatmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 1 ananas
  • 1 muz
  • 5 kayısı
  • 2 iri şeftali
  • 2 paket krem şanti
  • 2 sb süt
  • 3 paket Burçak yulaflı bisküvi
  • 1 paket Halley çikolata
  • 1 sb damla çikolata
Üzeri için;
  • Hazır meyve sosu
  • Dilimlenmiş ananas

Yapılışı
Derin bir kasede krem şanti ve süt çırpılır.İçine ufak ufak parçalanmış bisküviler.küp küp doğranmış halley çikolata,damla çikolata ve diğer meyveler küçük küçük doğranarak eklenir.İçine streç serilmiş kalıba dökülerek buzdolabında 1 gece bekletilerek sevis edilir.Afiyet olsun.

BUĞDAY SALATASI

Yapımı çok kolay ve oldukça doyurucu ve besleyici bir salata
Malzemeler
  • 2 sb buğday
  • 2 çarlistonbiber
  • 2 kırmızıbiber
  • Yarım çb zeytinyağ
  • 3 dal taze soğan
  • 2-3 dal taze nane
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • Yarım demet kıyılmış maydonoz
  • 6 kiraz domates
  • 1 salatalık
  • Karabiber,limon,tuz
Yapılışı
Buğdayı haşlayıp süzün.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp köp küp doğrayın.Domatesleri  ve salatalığı küp küp doğrayın.Diğer malzemelerle birlikte geniş bir kasede harmanlayın servis yapın.Afiyet olsun.

PROFİTEROL

YAPMASI OLDUKÇA ZAHMETLİ BİR TATLI FAKAT YAPTIĞINIZA DA DEĞER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HARİKA BİR TATLI MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

Malzemeler
  • Yarım paket margarin
  • 1 sb un
  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 sb su
Kreması için;
  • 1 yumurta
  • 1 sb şeker
  • 2 çk un
  • 1 çk nişaşta
  • Yarım litre süt
  • 1 çk.tereyağ
  • 1 pk vanilya
Sosu için;
  • 1 pk hazır dr'oether çikolata sosu
  • 2,5 sb süt
Yapılışı
Bir tencereye su,yağ ve tuz koyup kaynatılır.Elenmiş un kaynayan suyun içine birden boşaltılır çırpıcı ile karıştırılarak  10 dk.pişirilir.Ocaktan alınır, soğuyunca içine yumurtalar birer birer kırılır.Her biri hamura yedirilerek kulak memesinden yumuşak hamur hazırlanır.
Özel sıkma makinesi veya ucunda huni olan krema torbasına doldurulur.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye cevizden az büyük aralıklarla sıkılır.Orta hararetli fırında 30-35 dk.pişirilir.Pişerken içi boşalacaktır.Biraz ılıyınca içlerine krema pompası veya enjektörü ile krema doldurulur.Üzerine hazırlanan sos dökülür.
Kremanın yapılışı;
Bir tencerede vanilya ve tereyağ hariç bütün krema malzemeleri pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp kalan malzemeler eklenerek soğutulur.Kabuk bağlamaması için arada bir karıştırılır.Afiyet olsun.

26 Mayıs 2013 Pazar

MUHALLEBİLİ MUSKA KURABİYESİ


Malzemeler

  • 1 pk. baklava yufkası
  • 2 sb. süt
  • 1 çk.nişaşta
  • 2 çk. un
  • 1 sb.toz şeker
  • 1 çk. tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 pk. vanilya
  • Yeşil toz fıstık
Yapılışı
İlk olarak muhallebisi için un,nişaşta,şeker ve süt karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınınca içine tereyağ ve vanilya eklenir.Soğuyana kadar ara ara karıştırılır.4 tane baklava yufkası üst üste konulur ve 5 eşit dilime bölünür.Sadece en üst kat sıvıyağ ile yağlanır,yufkanın en uç kısmına muhallebiden bir tatlı kaşığı konularak muska şeklinde sarılır.Aynı işlem tüm yufkaya uygulanır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Ilıyınca üzerine pudra şekeri ve fıstık dökünüz.Afiyet olsun.

MİLFÖYLÜ TAVUK SARMA



Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 6 adet  haşlanmış tavuk but veya incik
  • 1 yk.domates salçası
  • 1 yk. biber salçası
  • 1  adet ince doğranmış soğan
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 yk. sıvıyağ
  • 1 çk. kimyon
  • 1 çk. kekik
  • 1 çk.pul biber ve karabiber
  • 1 çk. tuz


Yapılışı
İlk olarak yağda soğan ve sarımsak hafif kavrulur.Salçalar ve kalan bütün baharatlar eklenerek 2 -3 daha çevrilir.Evde hangisi var ise but veya incik farketmez (bende but vardı) tenceredeki sosun içinde çevrilerek, sosun lezzetini alması için 5 dk. kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta ise düz bir zeminde milföyler 2 mm. kalınlığında açılır.Soğumuş olan butları milföylerle açık bir yer kalmayacak şekilde  kaplayarak kapatırız.Üzerlerine sıvıyağ sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk. kadar hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.

PERDE PİLAVI









Malzemeler

  • 2 sb bardağı pirinç
  • 1 paket milföy hamuru
  • 3 sb tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet haşlanmış tavuk ğöğsü
  • Garnitür,karabiber
Yapılışı
Pirinçleri ılık suda bir süre bekletin,duru suyu çıkana kadar yıkayın,süzülmeye bırakın.Tereyağını pilav tenceresinde eritin, süzülmüş pirinçleri ve tuzu ekleyin.Tuz pirinçlerin kırılmasını engeller.2-3 dk. daha çevirin 3 bardak sıcak tavuk suyu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın.Kapağını kapatıp önce harlı,sonra kısık ateşte pişirin.Suyunu çekince altını kapatıp içine ince ince didilmiş tavukları ve garnitürü ekleyerek dinlenmeye bırakın. 
Diğer tarafta ise milföyü ister unlu ister unsuz (ben un kullanmadım) düz bir zeminde 2 mm. kalınlığında açın.Düzçukur bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve içine hamuru ortalayarak yerleştirin.Soğumuş olan pilavı içine boşaltın kalan hamurun açıkta kalan kısımlarını üzerine bohça katlar gibi kapatın.Üst kısmında hamuru birleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk. hamurun üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

UĞUR BÖCEĞİ PASTAM

Bu pastayı canım oğlumun çok sevdiği arkadaşlarından biri olan Semih'in doğum günü için ona Sürpriz Pasta yaptım.Onlar çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz.


Malzemeler
Pandispanya için;
  • 4 yumurta
  • 1 sb pudra şekeri
  • 1 sb un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Kreması için;
  • 1 çk nişaşta
  • 2 çk un
  • 1 pk vanilya
  • 1 sb şeker
  • 2 sb süt
  • 1 yk tereyağ
Çikolata sosu için;
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 çk tereyağ
Üzeri için;
  • 2 paket krem şanti
  • Damla çikolata
  • 1 sb soğuk süt
  • Gıda boyası,pasta simi
Yapılışı
İlk olarak oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.Üzerine un kabartma tozu ve vanilya dökülür ve kaşıkla yedirinceye kadar karıştırılır.Bu karışım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecede ilk 20 dk. fırının kapağını açmadan pişirilir.Kürdan batırılarak pişip pişmediğine bakarak kontrol edilir.Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Pandispanya soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ikiye bölün.
Diğer bir tarafta kreması için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak kısık ateşte pişirin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın kalan malzemeyi ekleyin ve soğuyana kadar yüzeyi kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.Çikolata sosu için, çikolata ve tereyağını benmari usulu eritin.Kremayı pandispanyanın hem ara katına hemde tüm yüzeyine sürün.Krem şantiyi gıda boyası ekleyerek çırpın ve şanti torbasına doldurun.Uğur böceğinin kırmızı kısımlarını yapın.Çikolata sosu ile de siyah kısımlarını yapın.Uğur böceğinin benekleri için de damla çikolata kullanabilirsiniz.Son olarak sim dökerek süsleyin.Afiyet olsun.




15 Mayıs 2013 Çarşamba

BARBİ PASTAM


















Pandispanya için;
  • 6 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
Kreması için;
  • 100 gr tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişaşta
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 tane damla sakızı
  • 3 bardak süt
Üzeri için;

  • 3 paket krem şanti
  • 1,5 bardak soğuk süt
  • Pembe gıda boyası
  • Barby bebek


Yapılışı;
Öncelikle şunu belirtmek isterim arkadaşlar pembe olan barby pastam 3 katlı, turuncu olan barby pastam ise 5 katlıdır.Ben sizlere pembe olan 3 katlı barby pastamın malzemelerini verdiğimi belirtmek isterim.Gelelim sadede öncelikte pandispanyamızın çok kabarmasını istiyorsak birkaç tane püf noktası var bunları dikkatli yaparsak emin olun çok güzel kabarıyor.Kullandığımız malzemelerin taze olması,kullanacağımız yumurtaların oda sıcaklığında olması ve son olarakta ilk 20 dk. kesinlikle fırınımızın kapağını kesinlikle açmıyoruz ki kabaran pandispanyamız sönmesin.
Pandispanya için yumurtalar bir kaba kırılır üzerine pudra şekeri dökülür birlikte köpürünceye kadar mikserle çırpılır.Un 2-3 defa elekten geçirilir topaklanmaması için,üzerine kabartma tozu,tuz ve vanilya dökülür.Birlikte karışımın üzerine ilave edilir.Kaşıkla karıştırılarak birbirine yedirilir.Hamur yağlı kağıt serili kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 30-35 dk. pişirilir.
Pandispanya soğuduktan sonra 3 kat olacak şekilde bıçak veya ip ile dilimlere ayırabilirsiniz.
Kreması için tereyağ hariç bütün malzemeler çırpıcı ile karıştırılır kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir.Ocaktan alınıp içine tereyağ katılarak karıştırılır, soğuyana kadar üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın.Yapmış olduğumuz pandispanyanın bir katını ılık sütle şekeri karıştırıp hafif ıslatıyoruz, derin bir kaseye koyup  üzerini streçle kapatıp dolapta 1 saat bekletiyoruz ki kubbe görünümünü alsın.Kremayı pandispanyaların arasına sürüyoruz arzu ederseniz ara katlara meyveler yada damla çikolatada serpiştirebilirsiniz.Ben muz koymuştum.En üst katmana geldiğimizde üstüne kremayı sürmeden önce barby bebegimizin bacaklarını çıkarıp sadece gövde kısmını pandispanyamızın içine fazla bastırmadan oturtuyoruz ve kalan kremayıda pastamızın her tarafına spatula yardımıyla sürüyoruz. Diğer tarafta soğuk süt ile tüm krem şantiyi çırpıyoruz üzerindeki beyaz kısımlar için bir kısmını başka bir kaba ayırıyoruz kalan kısmına pembe gıda boyası döküyoruz çırpmaya devam ediyoruz.Yapmış olduğumuz krem şantiyi krema pompası ile barbynin üzerini süslüyoruz.Son olarak da evinizde hangi pasta süsü var ise arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz





MEYVELİ BAHAR PASTASI

Bahar geldi havalar ısındı mutfağa giripte taze çıkan meyvelerden bir pasta yapmaya ne dersiniz.Bayağı uzunca bir aradan sonra  tekrar bloğuma dönmemin şerefine bu pastayı yaptım.Hamilelik, doğum, çocuk büyütmek derken sizlerden  uzak kaldım.Ama artık yavaş yavaş sizlere yeni Lezzet Taneleri sunmaya devam edeceğim inşallah.Ben bloğumu ve sizleri çok özledim.Yeniden merhaba arkadaşlar.......
Malzemeler

Pandispanyası için,
  • 4 yumurta
  • 4 fincan pudra şekeri
  • 4 fincan un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
Kreması için;
  • 1 yk.tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 tane damla sakızı
  • 3 fincan un
  • 3 fincan toz şeker
  • 1 kg süt
Üzeri için;
  • 2 paket krem şanti
  • 1 sb. soğuk süt
  • Pembe gıda boyası
Arası için;
  • Mevsim meyveleri
Yapılışı;
Oda sıcaklığında yumurtalar ve pudra şekeri bir kap içerisinde mikserle köpürünceye kadar çırpılır.Üzerine elenmiş un,vanilya ve kabartma tozuda eklenerek kaşıkla  birbirine yedirilir.Hamur yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişirilir.Fakat fırının kapağını ilk 20 dk. sakın açmayın kabaran pastamız sönmesin.Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
Diğer tarafta pastamızın kreması için tereyağ hariç diğer tüm malzemeler karıştırılarak kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir.Ocaktan alınıncada içine tereyağı katılarak kabuk bağlamaması için soğuyuncaya kadar ara ara karıştırılır.Soğuyunca kekin arasına ve üzerine kremayı bolca sürün.Ara katına evde bulunan mevsim meyvelerinden ne varsa muz,çilek,ananas vs.koyabilirsiniz.Sonuçta bu pasta her mevsi yapılabilir.2 paket krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve ikiye bölün.Biri sade olsun diğerini ise pembe gıda boyası ile çırpın.Sade olanı şanti torbasına doldurun sırasıyla sıkarak pastanızı resimde olduğu gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

FIRINDA SÜTLAÇ

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 sb şeker
  • 1 çay kaşığı nişaşta 
  • 2 yumurta
  • 1 pk. vanilya
  • Yarım sb pirinç
  • 2 sb su
  • 1 yk. tereyağ
Yapılışı;
Pirinçler suyla önce pişirilir.Suyunu çekmeye yüz tutunca şeker ve süt ilave edilir.Vanilya ve tereyağ katılır.Nişaşta ve yumurta sarıları 2-3 yk. suyla biraz karıştırılıp kaynamakta olan karışımdan üzerine bir iki kaşık dökülerek alıştırılır.Sonra karışıma katılır ve ocaktan alınır.
Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır.Kaseler içinde soğuk su bulunan tepsiye dizilir ve fırına sürülür.Üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

14 Mayıs 2013 Salı

FESLEĞENLİ BİBER ÇORBASI


Malzemeler

  • 6 közlenmiş biber
  • 2 çk. tereyağ
  • 2 çk. mısır unu arzuya göre buğday unu
  • 1 çk. domates salçası
  • 2 sb. tavuk suyu
  • Fesleğen,tuz,su
Yapılışı
Tereyağında unu kavurun.Ardından robotta çekilmiş biberleri ve domates salçasını ekleyin biraz daha kavurun ve tavuk suyu ve 2 bardak daha su ve tuzu ekleyin,kaynayana kadar karıştırın.Üzerine fesleğen arzunuza göre kuru yada yaş dökebilirsiniz.Afiyet olsun.